Vandaler

I Sigtuna kommun satsar vi på att höja valdeltagandet. Förra valet var vi nere i strax under 74%! En mängd insatser görs för ökat valdeltagande, bl a satsar vi på mobila vallokaler för förtidsröstning, de fasta vallokalerna är fler än när posten hade hand om förtidsröstningen och Kulturskolan kommer att bistå med pompa och ståt på själva valdagen. Det ska vara festligt och högtidligt att rösta!

 

En del i arbetet för ökat valdeltagande är de 14 banderoller som satts upp runt om i kommunen med uppmaning att rösta. Natten till fredagen hade någon åkt runt och skurit ur 10 av dem ur sina ramar. Snyggt och prydligt. Inte nog med det, de har dessutom sett till att ta med sig banderollerna därifrån. Samtidigt har partiernas valaffischer (nästan) fått vara ifred. I natt var det dags igen. Banderollen vid Rosersbergs station var nästan nerskuren. Antagligen blev de överraskade.

 

Att människor med dåliga argument ger sig på valaffischer med ett misshagligt budskap tycker jag genuint illa om. Det är människor med övertygelse som stått många timmar och spikat tavlor, klistrat affischer och satt upp dem för att andra ska se vad de står för. Demokratin förtjänar bättre. Men jag kunde inte ens föreställa mig att det skulle vara så provocerande att uppmana kommuninvånarna att rösta att man var tvungen att stjäla banderollerna. Och det här är inga ungdomar som har tråkigt. Det är inte resultatet av stundens ingivelse – det är systematiskt gjort av någon eller några som kan förflytta sig ganska långa sträckor, förmodligen med bil. Ha gärna en annan åsikt, men hindra inte någon från att uppmana kommuninvånarna att använda sin mänskliga rättighet – att rösta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback