Hafsigt värre när man tar från de fattiga och ger till de rika

Kanske kan dimmorna kring den nya regeringens budget nu skingras, förhoppningsvis finns det inte så många fler lik i regeringens garderob och vi kan koncentrera oss på politiken. Jo, visst är svartjobben, licensskolket och utrikesministerns ekonomiska intressen i rysk gas och sudansk olja politik, men det finns också annan politik.

De senaste dagarna har allt fler förstått att de menade allvar med försämringar av a-kassan. Stora skattesänkningar blir det också. Men om man granskar budgeten så går 70% av förbättringarna till Sveriges rikaste 20%. Det betalas av de sjuka och arbetslösa.

Särskilt väl genomtänkt är det inte heller. Regeringen tänker lägga pengar på att återupprätta Hällsboskolan, men  staten har redan sålt lokalerna.

De tänker hindra fusket i sjukförsäkringen genom att kräva sjukintyg från första dagen. Om arbetsgivarna utnyttjar det kommer Stockholms läns landsting att hålla 277 läkare sysselsatta med att skriva sjukintyg till folk med snuva istället för att beta av vårdköer.

Och Hem-PCpaketet kostar arbetsgivarna massor av pengar, eftersom också de redan ingånga avtalen omfattas av att bli beskattade.

A-kassorna måste förnya och förändra sina datasystem, det hinner man inte med fram till nyår.

Och de hushållsnära tjänsterna förutsätter att småföretagarna fyller i massor av blanketter och söker pengar och har sig i stället för att utföra tjänster.

Tillråga på allt kan vi konstatera att det statsfinansiella läget inte tillåter någon pandemi. Anslaget för att förhindra sådana är borta.

Hafsigt värre när man tar från de fattiga och ger till de rika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback