En bedrövlig show!

Igår var det dags fär VÅP:en, ja alltså den ekonomiska vårpropositionen och inte någon samling bimbos. Men när man först såg finansministern på nyheterna och sedan sett förstasidan på dagens DN undrar man om det inte hade varit bra att ta in några "bimbos" som rådgivare. Hur kan det gå så illa? Före valet var de ju urduktiga på att sminka över de värsta orättvisorna. Men kanske blir det annorlunda när man måste leverera verkliga förslag.

Nej, det är ingen hemlighet att jag tycker att den borgerliga politiken är dålig, men de skulle kunna paketera snyggare. Jag menar, det finns folk som tycker det är ok att ta bort förmögenhetsskatten och som kanske blir glada av tricksandet med fastighetsskatten, men se då till att fokus hamnar där? I går kväll stod Borg i Aktuellt och närmast stammade fram bortförklaringar och mumbo-jumbo på nationalekonomiska som om folk inte begrep att det som nu sker är en gigantisk omfördelning från de fattiga till de rika. Riktigt pinsamt blev det när han lyckades snurra till det så att det lät som om det var smart att ta bort fastighetsskatten när ekonomin globaliseras. Som om inte varje vaken 15-åring som haft den korta ekonomikursen i nian vet att den enda skattebas som är motståndskraftig i globalisering är just fastighetsbeskattning. Och pinsamt blev det när Aktuellt-redaktionen visade den 51-åriga arbetssökande kvinnan på arbetsförmedlingen i Västerås när de borgerliga partiledarna var på besök härom veckan. Vilken planet kom de ifrån?

Och hur kan man tro att folk inte blir sk-tförbannade när de inser att de pengar de tjänar på förändrad fastighetsskatt räknar regeringen med att man ska betala i kraftigt höjda räntor. Hur kan man vara så klantig att man låter "Räntechock" bli rubriken när man tar bort fastighetsskatt?

Det är inte bara ett fördelningspolitiskt misslyckande med en borgerlig regering, det är också en kommunikationskatastrof.

Kommentarer
Postat av: Eva

Det verkar lite panikslaget just nu, tycker jag.

Hördu - ska du på d-kongressen i helgen? Ska vi stjäla undan en stund och prata skola? Jag är bara gästartist och fri och ledig. Du är månne ombud? Gäst? Eller?
Eva

2007-04-18 @ 02:07:08
Postat av: Anna-Karin

Ombud? Ja. Dessutom ska jag vara moderator på ett seminarium parallellt med ditt. Stjäla en stund för att prata! Lysande idé. (En av de bästa sakerna med en blogg är nämligen att man inte blir avbruten av någon som talar om att man är tidsoptimist!)Dessutom är det lika viktigt på en konferens eller kongress alla de människor man hinner inspireras av vid sidan av den stora debatten:-)

2007-04-18 @ 18:52:13
Postat av: Anonym

Se där ja. Och Johanna G på ett tredje inte sant?

Bra, vi ses där!
Nu har jag bestämt blivit utmanad....
;)E

2007-04-18 @ 22:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback