Vi har ingen tunnelbana

Nu har de slutliga gränserna för nya zonsystemet ritats. Hela tunnelbanenätet ingår i zon 1. Grattis! Vi som får hålla tillgodo med inställda och försenade pendeltåg eller glest trafikerade busslinjer hamnar utanför, även om det är lika långt till centrala Stockholm. Den som ser en karta över länet och jämför den med kartan över tunnelbanenätet kan se hur orättvist det slår. Stockholms län är större norr om Stockholms stad än söder om. Om man åker nordost från Stockholm kommer man ganska långt innan man lämnar länet (och landet). Västerut och söderut når man rätt snabbt länsgränsen. Men västerut och söderut har tunnelbanan sina långa linjer. Jag missunnar inte Norsborgsborna eller Hässelbyborna billiga SL-resor. Men borgarnas snack om att det skulle vara mer rättvist om man betalar i förhållande till hur långt man reser håller inte. Och jag förstår inte varför man kan åka billigare en mil med tunnelbanan än en mil med pendeltåget. Räcker det inte med att tåget inte går  och att regeringen håller på och konstrar med Citybanan?

Fast mest surt är kanske ändå Centerns svek. I valet var deras viktigaste landstingsfråga - åtminstone i de norra gränstrakterna - att värna enhetstaxan. Nu har de röstat för zontaxan. Undrar hur de borgerliga väljare som ville värna enhetstaxan känner sig nu. Landstingscentern är inte att lita på.


Kommentarer
Postat av: Vilhelm

Landstingscentern är inte att lita på skriver Anna-Karin. Ännu mindre att lita på är Centern i Sigtuna kommun, som däremot sitter i sossarnas knä, samtidigt som man är med i ett parti som föreställer borgerligt...

2007-02-01 @ 11:01:34
Postat av: Anna-Karin

Centern i Sigtuna meddelade klart och tydligt att de valt att stå utanför den lokala alliansen. Därmed stod de fri att förhandla med såväl den lokala alliansen som med alla andra partier i fullmäktige. Det var väl känt före valet.

Landstingscentern drev hårt i valrörelsen att enhetstaxan skulle vara kvar. Jag tror att det finns många centerpartister runt om i länet som hade velat veta före valet att det inte skulle gälla efter valet.

2007-02-04 @ 18:49:56
Postat av: Gunborg Nilsson

Jag undrar vem som är ansvarig för detta idiotiska system med zonindelningen. Varför är Sigtuna satt i C-zon. Exempel: jag reser till Norrtälje ofta och då betalar jag 2 kuponger men skall jag till Löwet i Upplande Väsby så kostar den resan 3 kuponger. Helt vansinnigt. Men jag tackar för den billiga resan till Norrtälje.

2008-09-11 @ 14:20:47
Postat av: Anna-Karin

Ansvaret ligger hos den borgerliga majoritet som röstat igenom förslaget. Det fanns två varianter på zonindelning, som ur ett ytterkommunsperspektiv bara var grader i helvetet. Mot det stod det socialdemokratiska förslaget om att behålla enhetstaxan. Kan bara holla med om att det är idiotiskt. Vi bor i Rosersberg. En station med pendeltåget söderut (till Upplands Väsby) kostar 3 kuponger. För 4 kuponger kommer vi till Södertälje...

2008-09-12 @ 13:48:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback