Skir grönska och fladdrande fanor

Har kommit hem från årets förstamajdemonstration. Som vanligt lite trevande hemma i Märsta. Jag tror det är dags att göra om formen för firandet. Om vi ska nå de många nya sympatisörerna och medlemmarna behöver vi tänka nytt. Vi hade fyra talare, tre lokala och en central. LO-sektionens ordförande talade 20 minuter. SSU:s ordförande talade i föredömliga 5 och Arbetarekommunens i 25. Sedan kom huvudtalaren. Inte hjälper det med att det är tipspromenad, orkester, fågelholksspikning och annat. Det är huvudsakligen de närmast engagerade som kommer.

Nu tillhör jag inte de som tror att folk måste lockas med "lättsam underhållning", men om man har 4 mil till avmarschen i Humlegården så är det svårt att konkurrera ut den demonstrationen och talarna på Norra Bantorget. Som det är nu blir det stressigt att hinna med båda. Vi missade tåget med ½ minut och tog faktiskt bilen till Bergshamra för att ta oss fram med t-banan (vilket innebar att vi kunde hålla oss i en zon i SL-trafiken). Med andan i halsen hittade vi vår avdelning (tack Jonas N som gestikulerade oss rätt) och hinna demonstrera.

Ett annat år kanske det vore bättre om Arbetarekommunen hemma satsar på samling och gemensam tågresa (kanske med kaffe och macka för den som åkre tåg) till Stockholm och senare på kvällen mat, fest och firande av Första Maj? Bara ett förslag, alltså. Då kanske fler skulle hinna till Unga Örnars plakatverkstad i Humlegården och göra ett eget plakat. Kanske blev det färre lokala tal, men fler skulle hinna uppleva sammanhållningen, blåsorkestrarna och de fladdrande fanorna.

Efter demonstrationen idag gick vi ut och åt middag med mina föräldrar (det fanns ju inget särskilt hemmaplansalternativ).


På väg hem meddelar sonen, just som vi kliver upp från t-banan att han måste ha tag i en toalett. Grattis. Vi tog oss en tur förbi Ulriksdals slott där han kunde smyga in bakom ett träd.


Det finns inte så många bokskogar i Stockholmsområdet, men vid Ulriksdal hade boken slagit ut. Bok, lind, björk gav ett grönt ljus, ner på marken täckt av vitsippor (och vid närmare betraktande rätt mycket kirskål). Det är inte mycket som slår den skönhetsupplevelsen.


Kommentarer
Postat av: Anna Jonsson

;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback