Näringspolitiken ingen vinnare

Nu skåpas högerpolitiken ut av de egna. Svenskt näringsliv kallar näringspolitiken för verkningslös, konstaterar att företagandet minskar och påstår att näringspolitiken inte är prioriterad i regeringen. Det kan inte vara kul att sitta i regeringen med den råsopen. Trots allt har man placerat en partiledare på posten, och inte vilken partiledare som helst - regeringens egen oförtröttliga, terrierettriga, Maud Olofsson har fått uppdraget.

Före valet åkte hon land och rike kring och förklarade hur usla socialdemokrater är och hur bra det skulle bli om bara hon fick sätta tänderna i näringspolitiken. Då skulle det minsann bli skillnad. Det skulle bli enklare att driva företag, onödigt krångel skulle bort.

Och hennes kollega, den blivande statsministern talade om att om han fick bestämma då skulle här minsann drivas jobbpolitik och arbetslinje. Människor skulle lyftas ur utanförskapet och jobba istället för att leva på bidrag.

Men vad hände? Näringspolitiken är inte prioriterad. Företagandet minskar. Konjunkturen viker. Vuxenutbildningen, som skulle kunna göra människor anställningsbara och kanske också förbereda för företagande, stryps. Färre högskoleplatser. Men, det är svårare att få ersättning från de försäkringar vi gemensamt betalat, så att det säkert ska svida om man inte får något av de nya jobb som inte längre kommer. Grattis till de nya moderaternas "arbetslinje".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback