6 juli

Ur dagboken:

Idag har vi tagit oss runt på isländsk landsbygd med hyrbil. Först provianterade vi på "Kronan" i Mosfellbaer och sedan satte vi kurs på Tingvalla. Märkvärdig plats - inte särskkult svårt att föreställa sig hur vikingar för tusen år sedan slog läger i dagel, handlade, slogs, mingade, gjorde upp , skipade rätt och fattade viktiga beslut. Lagberget var förstås speciellt att se och föreställa sig och ännu mer imponerande - den stora klyftan som skiljer kontinentalplattorna åt.


Storslagen miljö var det under hela resan, även om vi följde fel väg längs Tingvellirvatn och kom nästa ntill Selfoss innan vi hittade avtagsvägen till Geysir. Helt ofattbart med sprutande och bubblande gejsrar och det stora fältet med varma källor. Lätt svaveldoftande, men överväldigande!Från Geysir for vi vidare till Gullfoss. Ingen av oss har nog sett ett så stort vattenfall. Man blev lite blöt av att närma sig vattenfallet, men det får man tåla!


Dottern hade ont i huvudet hela dagen och var inte så sugen på nåon ridtur - men hon höll humöret uppe hela dagen.

Efter Gullfoss fortsatte vi och rundade Hella (så nära Heklafjäll kommer vi nog inte mer den här resan) och for sedan hem tillReykjavik via Selfoss och Hveragerdi. Lämnade tillbaka bilen och gick tillbaka till gådragens restaurang för middag.

Igår åt alla fyra fis, idag blev det kött: 3 lamm och en hamburgare. Efter en kort promedan blev det efterrätt på Uppsalier Bar&Café en liten bit uppåt katan och nu är vi alla utmattade efter ännu en händelserik dag. En dag utan regn!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att se alla de här bilderna. Jag har själv varit på de här ställena, till och med flera gånger.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback