Kvartsfinal i Svenska Cupen

Igår kom vi hem efter en Tallinn-kryssning. Det var skönt att resa lite grann på semestern. Maken behövde få lämna gropen och jag är grymt trött på att köra runt och köpa sand, dräneringsrännor och annat.

På väg hem blev vi påminda om att
Valsta-Syrianska hade hemmamatch på kvällen. Kvartsfinal i Svenska Cupen mot Hammarby. Så vi åkte dit. Publikrekord - 3125 åskådare och, åtminstone de första 44 minuterna rejält spännande fotboll.  Valsta Syrianska, som inte gjort någon succesäsong i seriespelet hade skrällt i Svenska Cupen genom att slå både Häcken, Örebro och Helsingborg. Det borde de inte ha gjort. Ett div 1-lag ska inte ha en chans mot de allsvenska lagen. Och igår var det slut på skrällandet. I alla fall när Hammarby gjort sina två första mål - det första under första halvleks sista minut och det andra under andra halvleks andra minut. Sedan var det klippt. Tyvärr. 0-4 blev slutresultatet.

Men Valsta-supportrarna trummade glatt och det var faktiskt mer samba hos Valstaklacken än hos de besökande Bajen-fansen. Och tråkigt nog hade Hammarby ngra trista typer i sin svans. Gänget som skulle klättra över staketet och som måste motas bort av polis och ordningsvakt. Eller de fans som trodde att de kunde provocera Valstasupportrarna till slagsmål och som snabbt blev bortmotade av funktionärerna. Heder åt Valstafansen som inte lät sig provoxeras och åt de schyssta och glada Bajenfans som betalade för sig. Publikrekordet var ett viktigt tillskott i klubbens kassa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback