Söndag

Idag har maken fixat avrinningen från stuprören där vi ska ha uteplats. Själv har jag mest bidragit med att hålla i ett par gånger och i övrig beundra.

Dottern och jag har varit i Stockholm. Ett absolut nödvändigt besök på
Science-fiction-bokhandeln, fika på Stadsmissionens konditori och bara en hastig titt på sommarrean hos Gudrun Sjödén i Gamla stan. På det senare stället lyckades jag köpa nya gardiner till dotterns rum, så snart tar vi ner julgardinerna.
Vackra mönstret "slingerblomma" valde dottern. I blågrönt.  Blir förmodligen snyggt till hennes blekgula väggar.

Efter några små avstickare hade vi handlat både shorts, böcker och födelsedagspresenter till sysslingarna som fyller år i veckan som kommer och kunde åka hem efter väl förrättat värv.

Sonen blev tvärsur över att inte genast få åka till sin nya kompis i Rinkeby (han kom just hem...) men accepterade att mot en förskräckligt hög ersättning klippa en del av gräsmattan.

Väl hemma njöt vi av grillad marulk (marineras i en blandning av vitt vin, olivolja, färska örter - mest timjan - och provencalsk senap), kokt potatis, sockerärter och squash från mammas odlingar och en sås på gräddfil, saffran, vitlök och lite salt. Alltsammans under äppelträden - livet är härligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback