Samma gamla höger II

Häromdagen presenterade de lokala moderaterna sitt valprogram. Det är inga ”nya moderater”, utan samma gamla höger som går till val i Sigtuna kommun. Kommuninvånarnas åsikt betyder inget och inga nya äldreboenden ska byggas i Märsta eller Rosersberg. Besparingar och privata lösningar ska sänka skatten. Skolor och förskolor får vänta på upprustning. Droppsta asfalteras, genom att väg 263 dras genom det unika kulturlandskapet och skär av norra Märsta från den gröna Järvakilen. Däremot innehåller programmet ingenting om hur förskolorna ska klara de många nya ettåringar som behöver plats när moderaterna på riksplanet tagit bort fyra månader av föräldraförsäkringen.

 

Det är inte troligt att det blir något nytt äldreboende i Märsta om moderaterna vinner valet. Det är fräckt att inte ärligt redovisa det för de nästan 12 000 Märstabor som nu i rådslag tar ställning till var ett nytt äldreboende ska placeras.

 

Vi vill bygga äldreboenden i alla kommunens tätorter, också i Rosersberg och Märsta. Det vill inte moderaterna. Istället vill de privatisera äldreomsorgen, trots erfarenheterna från förra mandatperiodens skandalomsusade entreprenad på dåvarande Märsta sjukhem. Idag är Ärlinghem ett kommunalt äldreboende som får kvalitetsutmärkelser.

 

Att moderaterna inte bryr sig om kommuninvånarnas åsikt har de sagt förut. Men hittills har de inte så öppet skyltat med sin nonchalans. Vad Sigtunaborna än vill tänker moderaterna bygga äldreboende i Ragvaldsbo. För oss socialdemokrater är det viktigt att fråga kommuninvånarna innan viktiga beslut om t ex placeringen av äldreboenden tas. Vi vill veta var sigtunaborna vill ha nästa äldreboende och kommer att följa resultatet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback