Intervju

Pratade med en journalist från Aktuellt i Politiken idag. Ämnet var den gångna mandatperioden och vad som har hänt i Sigtuna. Och som alltid undrar man efteråt varför man inte kommit ihåg viktiga saker. Som att vi har byggt en helt ny huvudirottsplats, Midgårdsvallen med plats för friidrott, fotboll, knattefotboll, BMX, amerikansk fotboll och till det en träningshall för handboll och andra inomhusidrotter. Eller att vi genomfört den största satsningen någonsin på ny- och ombyggda skollokaler, flera hundra miljoner kronor har använts.

Jo, jag kom ihåg att tala om demokratisatsningen med rådslag och annat och att vi under perioden satsat på att bli föregångare för barnkonventionens genomförande. Och jag kom ihåg att berätta att vi förmodligen är Sverigebäst på att bygga nya hyresrätter och jag kom ihåg att berätta om våra stora naturvårdssatsningar, återskapade hagmarker i Skepptuna och våtmarker i Steningedalens årike och vid Fysingen - och i Fysingen med tillgänglighetsanpassat fågeltorn. Man kan köra ut sin rullstol eller barnvagn hela vägen och se fiskjuse, kärrhök och tuvsnäppa!

Men inte kom jag ihåg att berätta om hur mycket bättre och tätare relationerna blivit med kommunens många företagare - att vi satsat på att näringslivets hus och att Sigtuna Turism fått nya utmärkelser och besöksnäringen stärkts med nya hotell, resstauranger och viktiga evenemang. Nästa år kommer Scandiavian Masters och det betyder 100 000 besökare, miljontals tv-tittare och därmed  fler jobb i kommunen. I

nte heller att vi gjort en jätteresa för att få ordning på en socialförvaltning i fritt fall - både i ekonomi och kvalitet. I februari 2003 prognosticerades ett underskott på 30 miljoner. Idag är det bara individ- och familjeomsorgen som fortfarande har lite underskott. Och det är färre barn och ungdomar som omhändertas idag än det var vid mandatperiodens början.  Det är riktigt viktigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback