f-skattemammor

Icke-nyhet i morse i DN: vårdnadsbidrag är kvinnofälla. Det var knappast någon nyhet. Heder åt Birgitta Westman, den folkpartistiska fullmäktigeledamoten som står upp för jämställdheten. De hon säger förtjänar att upprepas: ”De kvinnor som skulle behöva utvecklas på arbetsmarknaden söker vårdnadsbidraget. De som redan är etablerade i arbetslivet gör inte det här valet.” Jag är säker på att det finns fler kvinnor på den borgerliga sidan som delar hennes uppfattning. Kanske är det dags för oss som tror på jämställdheten och barnens rätt till bra förskola att samarbeta. Då kan vi sätta stopp för tokerierna!

Sollentuna fick ställa in mötet när man skulle sammanföra föräldrar med det företag som skulle hjälpa till - naturligtvis mot avgift – att kringgå skattemyndigheternas motstånd mot att Sollentuna, Nacka och Tyresö vill dela ut skattepengar till föräldrar som inte tycker att deras barn behöver förskolan. Man kan ju fråga sig varför ingen i de moderata leden ställde sig några frågor om ett bolag som så uppenbart är till för att kringgå skattemyndigheternas avslag. Antingen är man så förtjust i idén att man är beredd att, så länge men inte avslöjas, göra vad som helst. Eller så är man så okunnig och klantig att man är beredd att riskera 30 familjers vardag och 2-3 miljoner av kommuninvånarnas skattepengar.

Maktalliansen säger att de vill sänka ersättningsnivåerna i socialförsäkringarna och införa ett jobbavdrag, så det ska bli mer lönsamt att arbeta än att ”gå på bidrag” – som om människor valde att vara sjuka och arbetslösa och som om sämre a-kassa skulle skapa fler jobb. Nå de hävdar att poängen är att de står för arbetslinjen i svensk politik. Och vad är vårdnadsbidraget då?! Hur lockar man fler att arbeta mer om man samtidigt ska ge dem ersättning för att vara hemma? Hur kan man motivera att f-skattemamman får ett jobbavdrag, hon bidrar ju lika lite till de totalt arbetade timmarna som sjuka, pensionärer och arbetslösa. Det är bara att konstatera – högern är avslöjad, det är inte arbetslinjen utan traditionell högerpolitik att slå på den som redan ligger som driver dem.

Satsa på förskolan för barnens, jämställdhetens och arbetslinjens skull.


Kommentarer
Postat av: Morgan Rehn

Bli gärna med i min BLOGG
Söker nya bloggvänner!!!
Gå in via min hemsida!!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback