Nu kommer det i fatt oss...

... valrörelsens alla dagar av hårt jobb utan paus, sena kvällar, tidiga morgnar och den allmänt osunda effekten av att äta grillkorv mellan appellerna på en gårdsfest till middag. Idag har jag inte varit så värst effektiv. Hade sammanträde i socialtjänstutskottet under förmiddagen och har sedan försökt gå igenom några högar på skrivbordet och läsa på inför morgondagens ekonomiberedning. Delårsbokslut två.

Samtidigt arbetet för nästa mandatperiods majoritet. Det är många som inte har förstått att centern här i kommunen aktivt, på medlemsmöte, har bestämt sig för att stå utanför alliansen. Och så räknar de med att aktion för sigtuna ska samarbeta vänsterut. Och det är klart att då är det lätt att räkna ihop 25-25 i mandatställning. Men så enkelt är det inte. Faktum kvarstår - vi socialdemokrater stärkte vår ställning, den lokala alliansen förlorade valet och det finns goda förutsättningar för ett blocköverskridande samarbete. Men mediarapporteringen har inte varit glasklar.
Här kan du läsa vad UNT skrev på valnatten, publicerat ungefär när så många valdistrikt var räknade så att vi var uppe i 49%... Och här kan du läsa vad de skrev igår.  Inte undra på att människor är förvirrade.

Kommunstyrelse i går kväll. Högersidan såg ut att vara befolkad av dysterkvistarnas sammansvärjning. Men det är klart att där fanns inte många som hade anledning att le.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback