Röda Sigtuna

Vi vann, åtminstone lokalt - Sigtunaborna har sagt sitt och vi vann! I mitt eget valdistrikt, Rosersbergs södra hade vi nästan 44% i kommunvalet, mot 32 i riksdagsvalet. Trots rikstrenden har vi faktist gått framåt i Sigtuna kommun, om än marginellt. Och valdeltagandet ökade med 3%! Som vi har slitit för att få upp valdeltagandet. Och det gick! Nästa val pressar vi upp det lite till. Det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Vår lokala allians förlorade. Trots moderaternas bästa val i mannaminne så lyckades de lokala moderaterna bara ta tillbaka två av de fyra mandat de tappade i förra valet. Folkpartiet tappade två av sina sex mandat. Kd tappade ett mandat och Sigtunapartiet samling för sigtuna vann ett mandat till. Summa summarum oförändrade 23 mandat. Det är ett tydligt besked från väljarna i en kommun som de senaste 26 åren haft 13 borgerliga.

Men så finns också smolket i glädjebägaren. Sverigedemokraterna kom in i vårt fullmäktige. Inte som vågmästare (det är inte så lätt att vara vågmästare i ett fullmäktige med 10 partier representerade), men de kom in. Fy f-n. Det är inte kul.

Vänsterpartiet tappar två av sina tre mandat. Deras enda mandat kostade dubbelt så många röster som  Sverigedemokraternas. Dessutom betalade de mer för ett mandat än vad Miljöpartiet fick ge för två. Det är surt.

Och våra trogna, säkra grannar. Upplands Väsby, Sundbyberg... Det är inte kul att vara omgiven av ett kallt, blått landskap - grannkommuner, landsting, riksdag. I den verkligheten ska vi jobba.

Men vi ska jaga högeralliansen varenda dag i opposition. Och 2010 tar vi dem!

Kommentarer
Postat av: Enn Kokk

Grattis till ett bra valresultat. Det är vi inte bortskämda med i dag.

Postat av: Nathalie Sundesten Landin

Stort grattis och tack för sms:et på valnatten! Det är tungt idag.
Kram

2006-09-18 @ 21:35:13
URL: http://nathalielandin.blogspot.com
Postat av: Claes Nordmark

Mycket bra jobbat!!

2006-09-19 @ 08:03:22
URL: http://www.claesnordmark.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback