Snuva och eftervalstankar

Apförkyld. Snörvel och elände. Söndagen tillbringade jag i tävling med katten om vem som kunde ligga längst på soffan. Jag vann. Ont i halsen, snuvig och feber. Har faktiskt inte orkat koppla in datorn för att blogga.

Här pågår samtal, diskussioner och förhandlingar om nästa mandatperiod för fullt. Och nej, jag läcker inte via bloggen om hur det går. Men, jag är fortfarande hoppfull. Det är lite tjatigt med alla som frågar hur det går - som om vi skulle hålla resultatet hemligt och inte berätta så snart det är klart?? Nu är det ju partier med djup medlemsdemokrati som förhandlar, och varje steg måste accepteras av medlemmarna. Det kan ta lite tid jämfört med de partier där ledningen bestämmer allt. Demokrati är ingen snabb process, fördelarna ligger på helt andra plan.

Det pågår en diskussion om Sverigedemokraterna. Nu höjs varningens finger - ska de isoleras eller inte? Jag tycker det är ganska enkelt. De ska inte ha mer inflytande än deras väljarstöd ger underlag för. Att vi inte samarbetar med dem (eller gör oss beroende av dem) är självklart - vi delar inte samma värderingar och politik. I Sigtuna kommunfullmäktige finns 10 partier. Förra mandatperioden fanns där 9 och perioden dessförinnan 10 partier. För oss är huvudmotståndaren tydlig - det är moderaterna. Därför är det moderaterna vi främst debatterar med, inte kd, samling för sigtuna eller något annat litet borgerligt parti. Skälet för oss att alls ta debatter med företrädare för fp eller något annat borgerligt parti är ju att de kan få gehör för sin politik genom samarbetet med moderaterna. För övrigt - hur ska man kunna ta debatter med de som aldrig är ute i dagsljus? Under valrörelsen har vi inte sett några Sverigedemokrater levande, bara deras flygblad. Om vi nu inte lyfter fram kd, fp, afsk eller sfs i ljuset genom att utmana dem på debatter, varför skulle vi utmana ett parti utan kommunpolitik som inte delar den grundsyn på lika värde som vi har?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback