Vad gör moderaterna?

Var inne på de lokala moderaternas hemsida - alltså den offentliga - eftersom vi inte sett till särskilt många moderater på ett tag. Enligt ett envist rykte är deras oppositionsrådskandidat på älgjakt (!) i valrörelsens slutskede. Verkar osannolikt, men han är inte alltid deras listigaste politiker. Man undrar ju vad som händer om olyckan är framme och han som kommunstyrelseordförande ska leda kommunen genom en kris? Men, vi har som sagt inte sett så mycket av dem och de verkar inte vara så aktiva på insändarsidan heller, och någon politik verkar de inte ha alls. Så jag kollade deras hemsida. Under rubriken "vår politik" beklagar de att där inte finns något just nu, men att de återkommer senare. Under rubriken "kalendarium" skriver det att det inte händer så mycket just nu, men att de återkommer när de har något att berätta. Nej, just det. Det är nog lika bra att de lägger ner.

Vi har satsat på massor av aktiviteter, gårdsfester, dörrknackning, skickat brev till väljarna, annonserat och på alla sätt försökt berätta om vår politik. Men vad gör moderaterna? Och vad vill de egentligen? Och eftersom de inte frivilligt vill berätta vad de går till val på måste vi börja fråga.

I går kväll smög jag runt i gränderna i Sigtuna stad för att finna den moderata oppositionsrådskandidatens brevlåda. Jag och Anders Johansson har skrivit
brev till honom för att han ska få förklara för oss varför han ska ha rätt till en generös fallskärm, medan andra arbetslösa och sjuka påstås "leva på bidrag" och behöver få sämre villkor för att genast sluta vara arbetslösa och sjuka. Jag hittade brevlådan, och kanske var han på älgjakt eller ute och valarbetade, för det var mörkt i huset.

Tidigare i kväll var jag vid moderaternas partikansli för att lämna ett brev till nuvarande oppositionsrådet Peter Kockum och hans kompis oppositionsrådskandidat Sörqvist. I det brevet undrar vi över vad sänkta skatter och vårdnadsbidrag kostar barnen i vår kommun. Det var mörkt och igenbommat på moderatkansliet också, men de var nog inte allihop på älgjakt. Kanske jagar de väljare någonstans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback