13-14 juli, Malmö

 

Varje äventyr börjar med ett steg. Våra första steg förde oss i riktning mot Malmö. Halv nio på fredagsmorgonen lämnade vi huset på väg mot Rosersbergs station och Äventyret. Alfonso stod vid sin restaurant och önskade lycklig resa. På väg.

 

Förvirringen började redan på Centralen ? vi hade biljett till Malmö kl 10.10, men det gick ett tåg till Malmö kl 10.20. Tåget kl 10.10 skulle till Göteborg. Men det visade sig att vi skulle till Malmö via Göteborg. Allt var frid och fröjd ? utom sonen, som var hungrig. Vi andra ville vänta, och när vi äntligen tog oss samman för att äta lunch var det rejält urplockat. Men om vi kunde hålla oss lite skulle det komma påfyllning i Göteborg. Vi höll oss. Fast i Göteborg kom inte någon mat. Faktiskt inte heller någon tågpersonal. De satt fast i Falkenberg på grund av olycka. Så vi fick åka buss en bit?

 

Rejält försenade blev vi hämtade vid Malmö Central av svågern. Det var hos honom och svägerskan vi skulle bo. Lasse skulle spela på Landskrona jazzfestival på lördagen och vi hakade på för att se honom och resten av Anki Nilssons band. Bra musik, god stämning. Innan vi åkte till Landskrona gjorde vi ett besök på Malmö Central för att få till det med platsbiljetter för att åka vidare. Det var lättare sagt än gjort. I dessa Internettider kan man inte sälja internationella biljetter på lördagar och söndagar!! Men, det gick att köpa platsbiljett på tåget till Berlin, det utgick ju från Malmö och räknades inte som internationellt tåg, bara vi inte försökte komma vidare. Fast det var ju klart, söndag kväll var det fullt, så vi fick åka lördag kväll. Sagt och gjort, även om sonen var nästan otröstlig över det faktum att vi var tvungna att ta adjö av den lilla belgiska skeppshunden Sassy alldeles för tidigt.

 

Tågluff är ett äventyr. Man är aldrig riktigt helt säker på om man kommer med de tåg man tänkt sig, eller om man hamnar någon annanstans. Fast både maken och jag hade tågluffat förut. Dels tillsammans för 14 år sedan i Skottland och England, dels var för sig på 1980-talet. För egen del var det 27 år sedan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback