Planeringsdagar

Nu är terminen igång och ungarna på plats. Vårt arbete med kulturinriktning tar fart. Idag samlas fritidspedagogerna. Efter en kort inledning sitter fritidspersonalen nu med läroplanens strävansmål och diskuterar vilka kulturaktiviteter som vi ska erbjuda barnen.

 

Nyhetsinslagen om Skolverkets fritidshemsrapport kom som ett brev på posten. Det var en bra utgångspunkt att provocera fritidspersonalen lite lagom med frågan om det är pedagogisk verksamhet eller förvaring. Och vems ansvaret är för att stå upp för fritidshemmen?

 

Nu diskuterar de vilt. Kan man åka till konsthallen? Vi vill komma åt musiksalen! Kan barnen idag hoppa bondtolvan? Högläsning har vi nästan glömt bort! Och barnen behöver få lyssna. Kan musikläraren hjälpa oss på eftermiddagen?

 

Oj, vad det jobbas hårt runt bordet. Det känns bra. Fritids kommer lätt in i kulturinriktningen. För mig känns det jättebra att börja med fritidspersonalen, det är väldigt inspirerande att höra dem. Är nyfiken på hur det blir imorgon, då samlas ett trettiotal grundskollärare….


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback