Skolbeslut, avslutat förtroenderåd och jobbrådslag

För någon timme sedan avslutades förtroenderådet och det var inte plattformen som fastställdes. Det måste så klart vara kongressen, med valda ombud som fattar sådana beslut. Dessutom var inte materialet klart. Förtroenderådet antog ett uttalande där partiledningens mandat fastslogs. Det dokumentet var betydligt bättre än den så kallade plattformen, men fortfarande tycker jag det är dumt att inte presentera vad vi vill, utan vad vi är beredda att gå med på.

Mycket riktigt; skolministern meddelar att det minsann inte är förhandlingsbart med betygsliknande omdömen från ettan. Nehej - men förutsättningen för att kompromissa om tiidgare betyg var ju att de skulle gå med på något också. Det föll innan förtroenderådet tagit fattat beslutet.

Sitter nu på Rådslagsgrupp om Jobben - om entreprenörskap och småföretagande. Elvy Söderström pratar om hur de arbetat i Örnskäldsvik för att bryta befolkningsminskning. Oj, så inspirerande. Den klassiska socialdemokratiska politiken för samarbete funkar här också.

Nu börjar Björn Söderberg, entreprenör, under rubriken "Det är så enkelt att starta företag i Sverige.". Mycket inspirerande.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback