Ät tistlar

Det är höstlov i skolan. För många i min skola har det varit en tung höst. Alldeles för många barn som har det kämpigt. Alldels för tydliga skillnader i samhället. Lätt att tappa sugen och att glömma vad vi är här får. På min anslagstavla har jag en bild av Ior och följande upplyftande rader:

Det är inte bra nu
Det blir nog värre
Man kan iget förändra
Världen går ändå under
Ät tistlar

Sådana dagar finns. Alldeles för många. Men man kan avstå från tistlarna och istället lyssna på Tove Jansson i "Vem ska trösta Knyttet": "Först piggade han upp sig med en arg och krigisk dans, se'n högg han sina tänder djupt i Mårrans kalla svans. Och Mårran blev så rädd så att hon skrek och sprang till skogs."

Under de här dagarna har vi visserligen inte ägnat oss åt någon arg och krigisk dans, däremot har vi fyllt på våra reserver och låtit oss inspireras. I måndags arbetade vi med kultur och identitet i skolan under ledning av
arkitekturmuséets försteintendent och museipedagog. Och i tisdags besökte vi Väsby Konsthall och fick den pågående utställningen visad för oss. Mycket bättre än att äta tistlar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback