Bland tapetrullar och spackel

Har tagit ett par dagar ledigt för att renovera sonens rum. Det är visserligen ett slitgöra, speciellt den långa tiden man håller på med alla förberedelser, men det är också en ganska bra avkoppling. Att göra något helt annat.

Och det blir nog rätt fint. Sonen har beställt tre grå väggar och en tapetserad vägg, svart med döskallar på. Till det klarröda lister och foder. Lite senare ska maken vara ledig och byta golvet.

När man går sådär och målar och fixar har man tid att lyssna på radio. Igår var skolministern ute i
etern. Den här gången för att sänka rektorerna. Det måste väl vara det han är ute efter? Han säger sig vilja satsa på en viktig chefsgrupp, och så kommer det: det ställs ju inga krav på den som ska vara rektor. Tack för det! Det är inte sant - det vore smakligt om skolministern tog reda på vilka utbildningar skolledarna har innan han sprider dynga. Faktum är att rektorer i allmänhet har både lärarutbildning och ledarskapsutbildning. Det är inte nytt att ge rektorer en statlig rektorsutbildning - det har funnits i decennier. Och det är redan en utbildning som motsvarar en termins utbildning. Så vad har skolministern lyckats uträtta? Jo, för at själv framställas som handlingskraftig sänker han hela gruppen skolledare och talar om för allmänheten att de är dåligt utbildade och inte kan sitt jobb. Så har han gjort med lärare, förskollärare och fritidspedagoger i den grad att de själva snart tror honom. Men man får väl beundra hans förmåga att tala illa om en grupp och samtidigt ge intrycket av att han bara vill väl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback