Debatten om skolan fortsätter

En av de stora fördelarna med det socialdemokratiska rådslaget om skolan är de olika nya diskussionsforum man hamnar i. Häromveckan satt vi några tjejer över en tallrik soppa och diskuterade fram och tillbaka. För några dagar sedan satt jag i ett annat sällskap och diskuterade över en kopp kaffe. Ikväll ska jag leda ett samtal mellan en grupp slumpvis utvalda kommuninvånare om skolan. Det ska bli himla spännande att höra deras synpunkter. Det gäller bara att inleda rätt så att alla vill och kan komma till tals.

En kul sak är att när sällskapet ändras, så ändras fokus. När vi sitter bara skolledare så är det ett fokus, när vi sitter i en grupp med folk som har sina fötter i både förskola, grundskola och gymnasieskola blir det ett annat. Undrar hur det blir ikväll.

Men en sak är gemensam. Ingen har några enkla 50-talsrecept som lösningar... Det får vara precis så komplicerat som livet är och lösningar diskuteras fram och tillbaka - inga tvärsäkerheter här, men  ett djup som är kul. Kanske publicerar jag några anteckningar på bloggen lite senare.

Deltar också i Skolportens debatt om mål. Inlägget kan du läsa här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback