Stockholm tjänar på rättvisa

Partidistriktet håller kongress under devisen "Stockholm tjänar på rättvisa". Just nu talar Marita Ulvskog och hälsar från partistyrelsen att nu är det dags att också partistyrelsen talar om de frågor som är viktiga för oss i stockholmsregionen. Äntligen.Men hon skulle vara skräp till socialdemokratisk partisekreterare om hon inte samtidigt mycket uppfordrande - värva medlemmar, se till att partiet växer. Med många medlemmar blir politiken bättre - fler styr innehllet.

Igår valde vi distriktstyrelse. Micke Damberg valdes om som ordförande och vår egen Anders Johansson blev ersättare. Kvällens fest bestod förstås av både god mat och umgänge. 

Viktigaste frågan idag har varit frågan om flyktingpolitiken. Vi måste självkritiskt pröva och ompröva politiken, så att vår flyktingpolitik är progggressiv, generös och solidarisk. Flyktingarna tjänar på rättvisa. Om inte alla flyktingar hamnar i några få kommuner ökar möjligheterna att få jobb, utbildning och anständigt boende. Om inte alla flyktingar hamnar i några få kommuner och stadsdelar får vi alla chans att mötas. I mötet växer vi som människor. Det var tydligt under kongressen att Anders Lago har ett starkt stöd i vårt partidistrikt när han ifrågasätter EBO-lagstiftningens inlåsningseffekter.


Alldeles innan Marita Ulvskog började tala valdes jag som ett av ombuden till partiets förtroenderåd. Det ska bli kul.


Ett riktigt bra tal är nu slut och det är 25 motioner kvar att behandla. Undrar hur vädret är?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback