Det är skillnad på barn och barn

Nästa vecka har de flesta skolor i landet upprop. Massor av barn kommer, brunbrända och glada, tillbaka till skolan. Fulla av nya erfarenheter och roliga minnen. Men många barn har inte lämnat sitt bostadsområde alls under sommaren.
På loven blir klasskillnaderna tydliga. När 9 av 10 SACO-medlemmar kan resa bort på semester eller har tilgång till fritidshus är det bara 4 av 10 av LO-medlemmarna som har barn som har haft samma möjlighet. De yngsta har kanske varit hela sommaren på förskola eller fritidshem. Tack och lov att den möjligheten finns! En och annan kanske bekymrar sig över att barnen har kort eller ingen "semester" från barnomsorgen - men vad vet vi om alternativet? På fritids och förskola finns det kompisar, vuxna som har tid och kunskap att hjälpa barnen att hitta på saker att göra och dessutom god och näringsrik lunch.

Nu kommer nästa slag mot jämlikheten för barn. Ett sjukhus för rika barn, så att de slipper köa. Ett sätt att skilja barn och barn åt. Allt fler
reagerar. Det är sunt.

Kommentarer
Postat av: Malin

ja, det är hemskt att det ska få vara så här...alla barn är lika mycket värda och ska ha rätt till lika högkvalitativa vård, inte bara de med rika föräldrar.

2008-08-14 @ 19:32:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback