Moderat fotboja

Man tror knappt att det är sant. Först spekuleras det på nyhetsplats om huruvida det pekande fingret på den lilla knappen vid övergångsstället är en hemlig religiös symbol. Hmm, det låter som en konspirationsteori väl värd ett glatt kompisgäng framåt halv tre på morgonen...

Sedan kommer
detta. Moderaterna är inte sluga! Eller så har ingen i arbetsgruppen någon närmare erfarenhet av den lilla grupp ungdomar som är på glid. Min erfarenhet är att de flesta strulpellar faktiskt är i skolan, de är bara inte på lektionerna. Många har det tufft hemma och behöver snarare komma därifrån än tvingas vara där. Det vore bättre satsade resurser om man istället stärker föräldrarna i deras roll och ser till att skolorna har råd att hålla sig med trygga vuxna både i klassrum och korridorer.

Problemet med moderaternas politik är att de går i samma fälla som så många andra. Fokus ligger på vad man inte vill och så förbjuder man det icke önskvärda. För att förbudet ska få någon effekt måste man peka ut vad som händer om man inte rättar sig efter förbudet - och man väljer den enkla vägen, att tro att straff och sanktioner ska skrämma till lydnad. Men alla blir inte avskräckta och då måste man ta till med starkare medel. Och starkare. Och starkare.Till slut har man trasslat in sig i att beskriva det ena straffet värre än det andra, istället för att fokusera på hur man får människor att agera som man vill. Och de som gör rätt, tar ansvar och visar hänsyn blir bortglömda.

Fast det är klart - det är ju ett fiffigt sätt att få uppmärksamhet till sitt parti.

Maryam är en som skriver bra om detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback