Fler bilder

Vår nya fina veranda var ine årets enda byggprojekt. Sonens födelsedagspresent när han fyllde 11 var att före 12-årsdagen få sitt rum renoverat. Det drog ut lite på tiden och var inte klart riktigt när han fyllde 12, men under jullovet hade han invigningspartaj med två nära kompisar som åt pizza, såg aktionfilm, spelade tv-spel, chattade och och var vakna halva natten. Kompisarna sov i bäddsoffan som står under loftsängen.

Familjen gladdes inte bara åt sonens stiliga dödskallar. Ett tråkigt oh oanvändbart hörn i rummet byggdes om till klädkammare. Åh, vad det är underbart med en klädkammare! Enda bristen med vårt hus är nämligen att här inte finns några bra förvaringsutrymmen. Inget garage. Ingen källare. Endast ventilation på vinden. Enda förrådet är en oisolerad friggebod på tomten...

Martins rum 1                                Martins rum 2      Martins rum 3 Klädkammare! Med en liten bit av väggen målad med krittavlefärg och en bit med magnetfärg.

Men all fritid fylls inte med byggen, även om makens morfar mycket riktigt påpekade att den som köpt hus kan sälja söndagskostymen...

Barnen deltar i världens bästa
Kulturskolas verksamhet, till glädje för sig själva och andra. Sigtuna Kulturskola har tack och lov sluppit känna på stora neddragningar och avgiftshöjningar som de fått göra i flera borgerligt styrda kommuner. Och det är viktigt för att många barn ska få tillgång till musik, teater och dans! De senaste åren har ämneskurserna ökat från ca 1000 elever till ungefär 1 200 elever. Hög kvalitet och breda kontaktytor med alla kommunens barn spelar stor roll för det. Stora evenemang är Kulturskolans dag i Sigtuna i maj och på Kulturum i november och lägerverksamheten. I år fick varken jag eller maken följa med som lägerföräldrar. Men ungarna har jättekul på läger.

Stråkläger    Amazing Grace
Nu är det inte ljudbilder, men på den ena spelas "Eine Kleine Nachtmusik" och på den andra det inleande solot på "Amazing Grace". Jag överlåter till mina begåvade läsare att lista ut vilken bild som hör ihop med vilket stycke.

Sommaren bjöd på muntrationer i turistsvängen också. Vi tågluffade genom Europa och när vi kommit till Innsbruck, efter att ha passerat Malmö, Berlin, Bern, Rom och Venedig hade barnen utvecklat äkta tågluffarmaner...


image24

Hemma kunde jag stolt husera i värdkommunens vackra tält när Scandinavian masters gick av stapeln i augusti. Nej, mitt golfintresse är minimalt - tycker att spade är bättre än grävkäpp, men jag gillar besökare i mina hemtrakter. I runda slängar 120 000 besökare kom, såg på golf, åt på restauranger och fik, handlade i butiker, sov på hotell, spelade golf på de andra banorna - kort sagt skapade jobb. Det är bra!

image25

Så visst var 2007, bortsett från regeringens politik och att det fortfarande inte råder fred och demokrati i världen, ett riktigt bra år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback