Bäva månde barnfamiljerna

Debatten om barnsjukvården blossade upp igår genom Hugo Lagercrantz ilskna debattartikel i DN. Familjer med sjuka barn borde flytta från Stockholms län tyckte Lagercrantz, för här finns det för få platser på barnsjukhus. Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt viftar bort kritiken och oron i Ekot och förklarar att antalet vårdplatser visst inte är något mått på kvaliteten i vården.

Sjukvårdpolitik är inte min starkaste gren, men det låter faktiskt rätt oroande att höra sjukvårdslandstingsrådet. Men, visst ja, barnfamiljer med pengar behöver förstås inte flytta från Stockholm - det kommer ju ett privatfinansierat barnsjukhus för dem. Ett sjukhus där de med privata försäkringar får gå före. Där det inte är behovet utan betalningsförmågan som blir avgörande. Och då kommer debatten i en annan dager. Vem vinner på att barnsjukvården i Stockholms län försämras?

Ännu oroligare blir man av att veta att moderaterna, med ovan nämnda sjukvårdslandstingsråd i spetsen, vill införa Vårdval Stockholm i hela Sverige. Ett vårdval som här i Rosersberg betyder att BVC läggs ner, det är inte tillräckligt lönsamt för något av de fyra privata vårdföretag som bedriver primärvård i vår kommun.

Och om 20 minuter kommer äntligen stenmjöl och skiffer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback