Pusslet är lagt!


Maken platsar numera som superhjälte - vår 35 kvadratmetrar är nu vackert skifferbelagda. Makens semester är slut och jag har en vecka kvar. Till helgen ska vi bjuda på "tack-för-hjälpen"-middag. Fast allt är inte rikgtigt perfekt - lagom som det var dags att börja vattna på alla fogarna för att sättsanden verkligen ska sätta sig har vår vattenutkastare sagt upp sig. Dött. Kaputt. Det är snustorrt i trädgården och jag släpar runt med hinkar och vattenkannor för att åtminstone hjälpligt rädda några av de plantor som vi misshandlat genom att flytta runt dem.Bara den orörda Clematis Jackmannii ser ut att vara helt oberörd av torkan.
 

Det får bli rörmokarjakt imorgon.

Men först ett besök på Närakuten på Löwenströmska. Vi var på släktkalas igår i Värmland och det brukar inte gå så värst vilt till. Men dottern, på vift i skogen med sysslingar och stor valp, drogs omkull och slog i armen så hon blev alldeles blek. På hemresan satt hon med en kylklamp på armen ända tills allt hade smält. Trots det är handleden svullen idag och det gör ont när hon rör fingrarna (eller handleden). Efter ett samtal med Löwets närakut bestämde vi oss för att ta en tid imorgon bitti, när de har röntgen där, hellre än att sitta och vänta på Astrid Lindgrens barnsjukhus i värmen. Dottern har suttit/legat i skuggan och läst. Det går att bläddra med vänsterhanden också.

Som tur var föll hon sent på eftermiddagen, lagom som det var dags för oss att fara hem. Innan dess hade vi kusiner, mostrar, fastrar, farbröder och morbröder hunnit sita i skuggan och prata och alla sysslingarna hade hunnit leka, stoja och bada. Moster B såg ut över sysslingskocken och konstaterade att det var ungefär som för 35 år sedan, fast då var det vi kusiner som for omkring.

Tråkigt nog hade sjön drabbats av cyanobakterier och de hade förstås samlats just vid morbrors och mosters brygga. Men sysslingarna lät sig inte hindras. De lånade kanoten och paddlade de femhundra meterna över sjön, till andra sidan där det gick att bada.
 

Och så paddlade de tillbaks igen, fast på tillbakavägen ville några hoppa i och simma. Och när de kom till bryggan vände de och paddlade bort igen. Då hade några av kusinerna och de yngre sysslingarna åkt över sjön i båt för att kunna bada. Vi andra satt i skuggan och njöt av sommaren, av morbror och mosters fantastiska trädgård.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback