Arlandagymnasiet bäst i norrort!

Arlandagymnasiet tog hem första pris när Hotell- och restaurangutbildningarna i Norrort tävlade under onsdagen.  Både servering och matlagning bedömdes och Arlandaeleverna kunde efter väl förrättat värv ta hem prispokal och diplom för sitt förstapris. Gissa om de är glada nu!


Varje skola representerades av ett lag om fyra elever från årskurs 2. Eleverna fick först visa att de kunde duka upp ett riktigt festbord. Därefter bedömdes den meny (huvudrätt och dessert) som eleverna komponerat, lagat och serverat. Lagen hade varsin likadan råvarukorg att utgå ifrån.


Grattis Matilda Rehn, Sebastian Forslöv, Oskar Larsson och Elin Wetzig! Och grattis till de stolta lärarna Henrik Ankarbåge och Yvonne Forsman. 


Under förra veckan testade de av vinnarmenyn på gästerna på Restaurang Hyllan. Då blev jag alldeles säker på att de skulle vinna. Det var himmelskt gott och serveringen var som vanligt på hög nivå.  


Restaurang Hyllan drivs av eleverna i Kunskapens Hus. Där är öppet för allmänheten till lunch flera dagar/vecka. Det är alltid gott och prisvärt, men kan ibland ta tid. Det kan vara klokt att boka bord och kolla öppettider i förväg. Då kan man passa på att fråga om menyn:  08-597 830 02


Den vinnande menyn

Huvudrätt

Lammracks med rostade rotsaker, jordärtskockspuré med gruyèreost och rödvinssås.

Dessert

Variation på lingon


Resultaten

•1.       Arlandagymnasiet

•2.       Wäsby Restaurangskola

•3.       Rudbecksgymnasiet

•4.       Matpedagogerna


Kommentarer
Postat av: Carina Hult

Hejsan Anna-Karin:) Kul att läsa din blogg och fantastiskt roligt för Arlandagymnasiets Hotell- och restaurang linje... Vi ses på skolan, må så gott hälsar "Hultan"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback