5 juli

Ur dagboken:

Dagens plan var lunnefåglar och hästar. Vi vaknade till ett intensivt strilande regn och fick snabbt fundera ut en alternativplan. Museibesök kanske?

Sagt och gjort. Vi knatade iväg till det närmaste museet, 871+/- 2. De hade inte öppnat ännu. Då gjorde vi ett modigt drag: em och på med mer kläder under jackorna och iväg till hamnen för att undersöka "the Puffin Express". Sonen var hängig och hade ont i hubudet, så han fick en  huvudvärkstablett.

Efter att ha skaffat biljetter tog vi en tur hem igen och skaffade oss skydd mot regnet i ca 20 minuter. Sedan tillbaka till hamnen, och när vi väl lagt ut slutade det regna! Charmiga fåglar, Och oj va de fick jobba när de skulle flyga! Sonen piggnade till under båtfärden.Väl tillbaka i land såg vi till att fika på stora affärsgatan. Trots att vädret blivit bättre tog vi oss, med hjälp av kartan, till
Islands nationalmuseum där vi tillbringade flera timmar.  Fint museum, även om den morderna delan var nämrmast belamrad med prylar. Den delen kunde vi nog avstå ifrån. Fick mig att fundera över Sigtuna museum, som ju egentligen borde ha den permanenta utställningen "Making a nation". Och det kanske inte i första hand är ett kommunalt ansvar?

Efter museibesöket var det fikadags igen. Denna gång på Bar&Café Uppsalier. Sonen gav sig på en gigantisk äppelkaka.

Så ett nytt museum, denna gång bosättarutställningen 871+/-2. Jättehäftigt upplagd, med modern teknik och närgrävd på "rätt" nivå på Adalstraeti. Nu pustar vi innan det är dags för middag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback