Island vill vara med

Igår kom så den formella eu-ansökan från Island. Undrar hur Litauns regering nu ska fullfölja sin "nya" lagstiftning. Man får ju inte längre tala väl om homosexualitet till personer under 18 år. Den mycket handlingskraftiga isländska statsministern är också (vad jag vet) världens enda öppet homosexuella premiärminister. Jag antar att man i Litauen nu riskerar att bryta mot lagen om  man gläds åt den isländska premiärministerns framgångar i sällskap med människor under 18 år. 

Klent var också den svenske statsministerns "reaktion" på lagstiftningen - helt plötsligt var det en intern Litauisk angelägenhet! Men den som står för EU-ordförandeskapet måste rimligen reagera när mänskliga rättigheter kränks, även om det "bara" rör hbt-personer. Klent ledarskap.

Men tillbaka till Island. Där tillbringade vi några dagar på semestern, och som så ofta skrevs resedagbok.

3 juli
Dagen började dramatiskt med jätteåskväder hemma. Jordfelsbrytaren slog till och det blev mörkt och tyst. För säkerhets skull bad vi hus-och kattvakten komma över för särskild visning av jordfelsbrytaren.

Åskvädret (antagligen) gjorde att tågen inte gick som de skulle, så efter lååång väntan vid Rosersbergs station (och fast vi gått dit extra tidigt) vågade vi inte chansa utan rinde efter taxi. Och hämtade blankett för resegarantin. Med växelfel i både Älvsjö och Rosersberg så borde garantin gälla.

På Arlanda gick allt geschwint. Vi petade i oss lite skräpmat innan ombordstigningen och intog sedan våra platser - väl spridda på fyra olika rader. Skönt med stora barn.

Väl framme på Island blev det flygbuss - med inbyggd transfer till hotellet!

Har nu boat in oss på Reykjaviks äldsta gata med turistbyrån på ena sidan och ett nästan tömt kontorshus för Morgonbladet på den andra. Tomma kontorshus i centrala lägen är ett påtagligt exempel på denekonomiska krisen.

Imorgon blir det nog en tur till Blå Lagunen. Förvisso finns här midnattssol, men tidsskillnaden och dagens olika äventyr gör det lätt att lägga sig tidigt. Sov gott!

Och vem kom in och frågade efter en ny bok om inte sonen? Han hade läst ut sin bok på planet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback