Sportlovsorkestern

Egentligen är det rätt fånigt att rapportera från en konsert med bilder. Speciellt som jag egentligen hade en plats som snarast kan räknas som lyssnarplats. Men, jag litar på läsarnas fantasi och ber er föreställa er orkestern som  spelade:

Mussorgski (Ur Tavlor på en utställning)
Hooper/Williams (Harry Potter och Fenixorden)
Grieg (Symfonisk dans)
Debussy (Ballet)
Tjajkovski (Valsen ur Svansjön)
Rimski Korskakoff (Ur The Snow Maiden)
Rosenberg (Ur Resan till Amerika)
Badelt (Pirates of the Caribbean)


I likhet med höstlovet var en av våra unga släktingar med i orkestern och hon flyttade tillfälligt in hos oss. En morgon undrade jag lite stilla vad det är för märklig böjelse som får en att frivilligt ta hem en extra tonåring till frukostbordet. Det räcker väl med de som redan finns på plats?

Fast när man senare på kvällen får ta del av ett förtjusande gräl om i vilken ton de stämmer sina instrument ( jo, det var förstås olika - en trumpet, en violin och en cello) förstår man. Eller när ungdomarna har schackturnering och drar, intet ont anande, in maken i turneringen. Och hans största problem är om han ska låta någon vinna eller om han ska vara lika blodtörstig som han alltid är i schackspel. Då vet man varför man gärna har den extra tonåringen i huset. OCh varför hon gärna får komma tillbaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback