Föräldramötestider

Var på föräldramöte i sonens klass  häromdagen. Ett ganska bra möte med trygga lärare som vågade låta föräldrarnas frågor stå för kvällens dagordning. Trots det en känsla av att ännu en kväll fyllts med möten. Och funderingen som fanns där, behövdes föräldramötet? Vad är det bra för?

Jag tror ju på föräldraengagemang i skolan. Jag vet att eleverna når bättre resultat och mår bättre om deras föräldrar är med. Men måste vi ha föräldramöten?

Det traditionella föräldramötet besöks av föräldrar som känner att de "borde" gå dit. Det är kallat av lärare som vet att de "borde" ha föräldramöte och besöks ibland av skolledare och andra anställda som också "borde" gå på föräldramötet. Men handen på hjärtat - hur mycket av det som sägs på föräldramötet hade inte kunnat skickas hem på mail och skolans webb? Vore det inte bättre om föräldrarna tillbringade de timmarna med sina barn?

När jag gick i skolan fanns det inte möjligheter till chat och diskussionsforum på nätet. Inte heller hade skolorna information på hemsidor och inga veckomail skickades. Idag blir man dränkt av information om sina barns skolgång. Vi får veckomail långt upp på högstadiet, kan läsa skolans webb om vad som händer och vi går på utvecklingssamtal. Egentligen behöver jag inte mer. Kanske skulle vi våga säga det högt?

Om det nu är så att föräldramötets egentliga syfte är att föräldrarna ska ha träffat varandra innan ev problem dyker upp - vore det inte bättre med fika, mingel och föräldrapubar? Så slipper det bli så pinsamt för alla inblandade - lärare som känner krav att informera om sådant vi känner till och föräldrar som känner krav att ställa oroliga frågor.

Nä, lägg ner föräldramötena.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Anna-Karin!

Jag går min sista termin på lärarprpgrammet och skall till och skriva C-uppsats. Ämnet tänkte jag skulle vara; "föräldramötets syfte och roll". Såg på din blogg att du undrar över detta forums vara eller inte vara. Precis som vi. Har du något mer att tillföra kring detta intressanta ämne? Hälsningar Ann-Helen

2009-11-04 @ 16:51:56
Postat av: huanghuang

Tip two - for that previous three many years

Postat av: wwl1987Om det nu är så att föräldramötets egentliga syfte är att föräldrarna ska ha träffat varandra innan ev problem dyker upp - vore det inte bättre med fika, mingel och föräldrapubar? Så slipper det bli så pinsamt för alla inblandade - lärare som känner krav att informera om sådant vi känner till och föräldrar som känner krav att ställa oroliga frågor.

2010-12-13 @ 09:52:29
URL: http://www.monclerjacketsestore.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback